Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Skåne/Blekinge JUF-distrikt

Reportage

Från DM i Skogsköning!

Hos Per Karlsson, Höjalt, Skånes Fagerhult.

Fredag eftermiddagen den 27 mars 2009  samlades några stycken för att i ordning ställa tävlings banor till Skogs  DM.Vädret var något skiftande mellan sol och rengn med hagel inblandning.  Men humöret var uppåt hos deltagarna, det visade sig att de flesta hade stor erfarenhet av arbetet som underlättade det hela.

Lördagen den 28 mars 2009 kom några stycken för att prova på, dessa hade varierande erfarenhet samt deras hästar var olika mycket körda. Detta gav också olika resultat vid tränings körningen. Det kom några åskådare och studerade tekniken i körningen. Träningen avbröts med en stunds paus med korvgrillning i härligt solsken med diverse drycker och historier. Efter denna paus fort satte arbetet med att slutföra justeringen av banorna inför tävlingen.  Aktiviteten genomfördes i samarbete med Vittsjö Juf-avdelning och skogshästen i Skåne.

 

 

För fler bilder klicka här!

 

Söndag 29 mars 2009 var tävlingsdag med solig härlig tävlings miljö  med många åskådare som följde tävlingen med spänning. Under tiden kunde de förtära korv med bröd eller dem som ville kunde få en talrik pyttipanna med stekt ägg som tillagades på en militärfältspis. Samtidigt informerades och visades bruksridning/brukskörning.

Avslutande tävlingsmomentet var luningsbänken som noggrant följdes av publiken med sakkunnig information av Anders Blomberg i lättrengn som infann sig vilket orsakade publik minskning till prisutdelningen.

Välplanerad tävling i mycket trevlig miljö!

Tävlingsresultat se under fliken Resultat.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Start

Kontakt

Aktuellt

Aktiviteter 

Reportage 

Resultat

Länkar

Blekinge

Nordväst

Vittsjö

Österlen

Bruks SM

Gästbok.